Pannkoogid vahtrasiirupiga


350 ml piima
2 suurt orgaanilist muna
1 tl peensoola
1 sl peensuhkurt
125 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
praadimiseks õli ja võid
serveerimiseks vahtrasiirupit
  • vispelda kõik ained suures kausis loetud järjekorras kokku.
  • Pane tainas külmkappi ja lase kaetult üleöö seista.
  • Hommikul aja pann kuumaks ja lisa tilk õli või määri pann võiga.
  • Tainas tõsta kulbiga kuumale pannile.
  • Tainale võid lisada veidi vett, et saaksid sobiva paksusega taina.
  • Küpseta, kuni küpsetamata poole pinnale ilmuvad tillukesed mullid.
  • Nüüd keera koogil teine pool.

Lapsi rõõmustab, kui teed seda õhku visates, mis nõuab pisut harjutamist. Nüüd küpseta kook teiselt poolt paari minutiga kuldpruuniks. Kooke söö soojendatud vahtrasiirupiga.

Margit Kirsipuu Eesti Ekspress 02. veebruar 2013
http://www.ekspress.ee/news/paevauudised/toit/olulised-hommikud.d?id=65605840