Maasika-juustutort kondenspiimaga

~ 1 tund

Koostisosad
12 Digestive küpsist
75 g võid
1 sl suhkrut

Täidis:
1 purk kondenspiima suhkruga ( 397 g)
3 muna
1 sidrun
400 g maitsestamata toorjuustu

Kaunistuseks:
300 g maasikaid
Sidrunimelissi või värsket münti


  • Purusta küpsised. 
  • Sulata või ja sega koos suhkruga küpsiste hulka. 
  • Kata 24 cm lahtikäiv koogivorm seest küpsetuspaberiga ja laota küpsisegu põhjale.
  • Küpseta põhja 175 kraadi juures 8 minutit. 
  • Alanda ahjutemperatuur 150 kraadi juurde. 
  • Vahusta toasoe toorjuust, sega hulka kondenspiim ja ükshaaval munad. 
  • Pese sidrun hoolsalt ja riivi hulka koor ning pressi välja mahl ( u 0, 5 dl). 
  • Sega koor ja mahl täidise hulka. 
  • Vala täidis vormi ja küpseta ahjus 50 minutit. 
  • Keera ahi kinni, ava uks ja lase koogil ahjus jahtuda. 
  • Tõsta alusele ja kaunista värskete maasikate ja värske sidrunimelissi või mündiga.