35 tk
4 dl nisujahu
1 tl soola
100 g margariini
1 1/2 dl hapukoort
Täidis:
2 sibulat
2 sl margariini või võid
100 g röstipraeviile
100 g suitsusingiviile
veidike tabascot või chillipulbrit
1 sl HP kastet või äädikat
Määrimiseks muna
- Haki jahu, sool ja margariin muretaignaks.
- Lisa hapukoor ja sega ained kiiresti taignaks.
- Rulli taigen ristküliku kujuliseks.
- Voldi see kolmekordselt kokku.
- Rulli ja aseta uuesti kolmekorra.
- Pane taigen kaheks tunniks jahedasse kohta tõmbama.
- Koori ja haki sibulad.
- Küpseta need margariinis pehmeks.
- Lõika prae- ja singiviilud väikesteks tükkideks.
- Prae neid veidi koos sibulaga.
- Maitsesta tabasco ja HP kastmega.
- Jahuta segu.
- Rulli taigen õhukeseks.
- Lõika sellest vormiga umbes 8 cm läbimõõduga ringid.
- Määri ringide servad lahtiklopitud munaga.
- Tõsta lusikaga ringi ühele poolele täidist ja keera teine pool sinna peale.
- Vajuta servad kahvliga hästi kinni.
- Tõsta pirukad küpsetuspaberiga kaetud ahjplaadile.
- Määri need pealt munaga.
- Küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 15 minutit.
Serveeri suupisteks, rootsi laual või lihapuljongiga.
30-40 minutit + taigna seisimine jahedas 2 tundi
Kiiresti ja Maitsvalt