Piroški - väikesed vene pirukad


35 tk

4 dl nisujahu
1 tl soola
100 g margariini
1 1/2 dl hapukoort

Täidis:
2 sibulat
2 sl margariini või võid
100 g röstipraeviile
100 g suitsusingiviile
veidike tabascot või chillipulbrit
1 sl HP kastet või äädikat

Määrimiseks muna

  • Haki jahu, sool ja margariin muretaignaks.
  • Lisa hapukoor ja sega ained kiiresti taignaks.
  • Rulli taigen ristküliku kujuliseks. 
  • Voldi see kolmekordselt kokku. 
  • Rulli ja aseta uuesti kolmekorra.
  • Pane taigen kaheks tunniks jahedasse kohta tõmbama.
  • Koori ja haki sibulad.
  • Küpseta need margariinis pehmeks.
  • Lõika prae- ja singiviilud väikesteks tükkideks. 
  • Prae neid veidi koos sibulaga. 
  • Maitsesta tabasco ja HP kastmega. 
  • Jahuta segu.
  • Rulli taigen õhukeseks. 
  • Lõika sellest vormiga umbes 8 cm läbimõõduga ringid.
  • Määri ringide servad lahtiklopitud munaga. 
  • Tõsta lusikaga ringi ühele poolele täidist ja keera teine pool sinna peale. 
  • Vajuta servad kahvliga hästi kinni.
  • Tõsta pirukad küpsetuspaberiga kaetud ahjplaadile. 
  • Määri need pealt munaga.
  • Küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 15 minutit.
Serveeri suupisteks, rootsi laual või lihapuljongiga.

30-40 minutit + taigna seisimine jahedas 2 tundi

Kiiresti ja Maitsvalt