1,5 liitrit
1 kg arooniaid
3-4 peotäit kirsilehti
1 l keeva vett
25-30 g sidrunihapet
500 g suhkrut
Siirup saab tummisem ja arooniamahl ei lähe kaotsi, kui kaks päeva sidrunihappes seisnud arooniamarjad kõigepealt keema lasta, keeta 5 minutit ja alles siiis marjad välja kurnata ning mahl siirupiks keeta.
Õhtulehe retseptivihik 09.09.2011
1 kg arooniaid
3-4 peotäit kirsilehti
1 l keeva vett
25-30 g sidrunihapet
500 g suhkrut
- Lao marjad kihiti kirsilehtedega emailitud anumasse.
- Kihtide vahele puista sidrunihapet.
- Kalla marjad kuuma veega üle.
- Hoia kaetud nõud 2 päeva, seejärel kurna marjad ja kirsilehed välja, lisa suhkur ning keeda mahl siirupiks.
Siirup saab tummisem ja arooniamahl ei lähe kaotsi, kui kaks päeva sidrunihappes seisnud arooniamarjad kõigepealt keema lasta, keeta 5 minutit ja alles siiis marjad välja kurnata ning mahl siirupiks keeta.
Õhtulehe retseptivihik 09.09.2011