Kana-klimbisupp

1 kanakoib koos kintsuga
1 keskmine sibul
4-7 musta pipra tera
soola
2 keskmist porgandit
4 keskmist kartulit
2-3 muna
3-4 kuhjaga sl jahu
peent musta pipart
peterselli
tilli


  • Täida pott kahe kolmandiku ulatuses veega, lisa kana, tükeldatud sibul ja pipraterad ning tõsta pliidile.(Soola ei lisa, siis tuleb puljong klaarim.) 
  • Keeda vähemalt 2 tundi, et saada kanast kätte kõik väärtuslik. 
  • Õngitse kana välja, puhasta kontidest ja nahast ning tükelda liha. 
  • Lase puljong uuesti keema ja lisa sool - maitse peab jääma selline, nagu oleks supp kergelt ülesoolatud. 
  • Lisa porgand, mis on lõigatud umbes 1 cm paksusteks rõngasteks. 
  • 5-7 minuti pärast lisa suurteks tükkideks lõigatud kartulid. 
  • Kui supp vaikselt keeb, asu klimbitainast valmistama. 
  • Pane kaussi või kruusi 5-6 sl supileent ja jäta jahtuma. 
  • Löö munad segamiskaussi, lisa jahu, paar näpuotsatäit soola, törts peent musta pipart. 
  • Sega kahvliga ühtlaseks (tainas peab jääma päris paks, vedelale pane jahu juurde). 
  • Lisa tainale 2-5 sl jahtunud leent ning sega uuesti läbi. 
  • Kui kartul on peaaegu pehme, lisa klimbid. Selleks hoia supilusikat natuke aega tulises supis (kui lusikas on märg ja kuum, ei jää tainas selle külge kinni). 
  • Võta lusikaküljega tainast ribad ning libista vette (pane lusikas supivedelikku ning ribad jooksevad ise maha). 
  • Kui kõik klimbid on lisatud, raputa supile tilli ja peterselli. 
  • Pane hulka ka kanatükid ja lase kaane all seista 5-7 minutit, tugevalt keema pole vaja lasta.


Pereköök: isad köögis; november 2006