1 kanakoib koos kintsuga
1 keskmine sibul
4-7 musta pipra tera
soola
2 keskmist porgandit
4 keskmist kartulit
2-3 muna
3-4 kuhjaga sl jahu
peent musta pipart
peterselli
tilli
Pereköök: isad köögis; november 2006
1 keskmine sibul
4-7 musta pipra tera
soola
2 keskmist porgandit
4 keskmist kartulit
2-3 muna
3-4 kuhjaga sl jahu
peent musta pipart
peterselli
tilli
- Täida pott kahe kolmandiku ulatuses veega, lisa kana, tükeldatud sibul ja pipraterad ning tõsta pliidile.(Soola ei lisa, siis tuleb puljong klaarim.)
- Keeda vähemalt 2 tundi, et saada kanast kätte kõik väärtuslik.
- Õngitse kana välja, puhasta kontidest ja nahast ning tükelda liha.
- Lase puljong uuesti keema ja lisa sool - maitse peab jääma selline, nagu oleks supp kergelt ülesoolatud.
- Lisa porgand, mis on lõigatud umbes 1 cm paksusteks rõngasteks.
- 5-7 minuti pärast lisa suurteks tükkideks lõigatud kartulid.
- Kui supp vaikselt keeb, asu klimbitainast valmistama.
- Pane kaussi või kruusi 5-6 sl supileent ja jäta jahtuma.
- Löö munad segamiskaussi, lisa jahu, paar näpuotsatäit soola, törts peent musta pipart.
- Sega kahvliga ühtlaseks (tainas peab jääma päris paks, vedelale pane jahu juurde).
- Lisa tainale 2-5 sl jahtunud leent ning sega uuesti läbi.
- Kui kartul on peaaegu pehme, lisa klimbid. Selleks hoia supilusikat natuke aega tulises supis (kui lusikas on märg ja kuum, ei jää tainas selle külge kinni).
- Võta lusikaküljega tainast ribad ning libista vette (pane lusikas supivedelikku ning ribad jooksevad ise maha).
- Kui kõik klimbid on lisatud, raputa supile tilli ja peterselli.
- Pane hulka ka kanatükid ja lase kaane all seista 5-7 minutit, tugevalt keema pole vaja lasta.
Pereköök: isad köögis; november 2006