Kartulipudruvorm hakklihaga

Kartulipüree:
10 keskmist kartulit
3-3,5 dl piima
50g võid
soola
musta pipart

Hakkliha-seenesegu:
400 g hakkliha
2 sibulat
100 g toorsuitsupeekonit
100 g kukeseeni, puravikke või muid metsaseeni
soola
1 tl sojakastet
pipart

Peale:
150 g riivitud juustu


  • Keeda kartulid ning valmista neist piima, võid ja maitseaineid lisades maitsev puder. 
  • Seejärel pruunista tükeldatud peekon ja hakitud sibul pannil. 
  • Lisa seened ja prae läbi. 
  • Pruunista eraldi hakkliha, sega kokku sibula-seeneseguga. 
  • Maitsesta soola-pipraga, lisa sojakaste. 
  • Määri ahjuvorm või kuumakindel ahjupott seest võiga, tõsta sinna kiht hakkliha ja seejärel kartuliputru, siis jälle liha ja putru. 
  • Soovi korral võid teha kihte ka rohkem. 
  • Kõige peal peaks olema kartulipuder, kuhu riputa riivjuustu. 
  • Küpseta 180° juures 20–30 minutit, kuni juust on kuldpruun. 


Pereköök: isad köögis; november 2006