Kartulipüree:
10 keskmist kartulit
3-3,5 dl piima
50g võid
soola
musta pipart
Hakkliha-seenesegu:
400 g hakkliha
2 sibulat
100 g toorsuitsupeekonit
100 g kukeseeni, puravikke või muid metsaseeni
soola
1 tl sojakastet
pipart
Peale:
150 g riivitud juustu
Pereköök: isad köögis; november 2006
10 keskmist kartulit
3-3,5 dl piima
50g võid
soola
musta pipart
Hakkliha-seenesegu:
400 g hakkliha
2 sibulat
100 g toorsuitsupeekonit
100 g kukeseeni, puravikke või muid metsaseeni
soola
1 tl sojakastet
pipart
Peale:
150 g riivitud juustu
- Keeda kartulid ning valmista neist piima, võid ja maitseaineid lisades maitsev puder.
- Seejärel pruunista tükeldatud peekon ja hakitud sibul pannil.
- Lisa seened ja prae läbi.
- Pruunista eraldi hakkliha, sega kokku sibula-seeneseguga.
- Maitsesta soola-pipraga, lisa sojakaste.
- Määri ahjuvorm või kuumakindel ahjupott seest võiga, tõsta sinna kiht hakkliha ja seejärel kartuliputru, siis jälle liha ja putru.
- Soovi korral võid teha kihte ka rohkem.
- Kõige peal peaks olema kartulipuder, kuhu riputa riivjuustu.
- Küpseta 180° juures 20–30 minutit, kuni juust on kuldpruun.
Pereköök: isad köögis; november 2006