Vaarika-toorjuustukook šokolaadikattega

Põhi:
250 g kaeraküpsiseid
100 g võid

Täidis:
600 g maitsestamata toorjuustu (Philadelphia)
250 g vaarikaid
4 muna
200 g suhkrut

Kate:
400 g maitsestamata toorjuustu (Philadelphia)
200 g valget šokolaadi (nt Tobrelone)


  • Purusta kaeraküpsised ja sega kokku pehme võiga. 
  • Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud 26 cm läbimõõduga vormi põhja. 
  • Täidiseks sega kokku toasoe toorjuust ja suhkur, lisa segamist jätkates vähehaaval munad.
  • Lõpuks sega hulka vaarikad (külmutatud marjad lisa sulatamata kujul). 
  • Vala täidis koogivormi küpsisepõhja peale ning küpseta ahjus 180° C juures 30-45 min. 
  • Lase täielikult jahtuda.
  • Katteks sulata šokolaad kuumaveevannil või mikroahjus ning sega toasooja toorjuustuga, jahtunud koogile. 
  • Lase külmikus seista mõni tund kuni üleöö ja serveeri.


Pereköök: isad köögis; november 2006