1 l vett
2 lihapuljongikuubikut
paar porgandit
mõned kartulid
hakitud värsket peterselli, tilli
Keedetud klimbitainas:
2 dl jahu
2 dl vett
1 sl võid
1 muna
maitse järgi soola
PS. Keedes paisuvad klimbid algul ehmatavalt suureks, kuna tegu on ikkagi tuuletaskutainaga, veidi jahtudes vajuvad need aga normaalmõtmetesse. Sama retsepti järgi võid teha klimpe ka piimasupi jaoks.
Pereköök: supid; veebruar 2008
2 lihapuljongikuubikut
paar porgandit
mõned kartulid
hakitud värsket peterselli, tilli
Keedetud klimbitainas:
2 dl jahu
2 dl vett
1 sl võid
1 muna
maitse järgi soola
- Valmista keedutainas: aja väikeses paksupõhjalises keedunõus vesi ja või keema.
- Lisa kohe ühekorraga jahu ning sega energiliselt, kuni keedunõu keskele moodustub ühtlane läikiv tomp.
- Tõsta anum tulelt ja kummuta tainas kaussi, lase 5 minutit jahtuda.
- Lisa muna ja mikserda, kuni tainas on ühtlane ja läikiv.
- Keeda porgandid lihapuljongis poolpehmeks, lisa kartulitükid.
- Kui viimased on pehmed, tõsta keedunõu tulelt ja kata kaanega.
- Aja vahepeal laias keedunõus paar liitrit vett keema, lisa soola või pool puljongikuubikut.
- Võta tainast kuuma vette kastetud teelusikaga pisikesi portsjoneid ja lase keevasse vette.
- Klimbid on valmis, kui need paisuvad ja pinnale keskivad.
- Tõsta klimbid vahukulbiga supi hulka, sega õrnalt suure lusikaga läbi ning lase kaane all maitsestuda.
- Serveerimisel riputa supile peenestatud maitserohelist.
PS. Keedes paisuvad klimbid algul ehmatavalt suureks, kuna tegu on ikkagi tuuletaskutainaga, veidi jahtudes vajuvad need aga normaalmõtmetesse. Sama retsepti järgi võid teha klimpe ka piimasupi jaoks.
Pereköök: supid; veebruar 2008