Põhi:
1 pakk (185g) šokolaadi-(või heledaid kaera) küpsiseid
75 g sulatatud võid
Täidis:
200 g valget šokolaadi
1 dl kanget kohvi
6 tl želatiini
0,5 dl likööri Vana Tallinn (või koore-, kohvilikööri)
2 tl vanillsuhkrut
4 dl vahustatavat vanillikastet (või vahukoort ja suhkrut)
Kaunistamiseks:
kakaod
kohviube
- Vooderda 24-26 läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga.
- Purusta küpsised, sega sulatatud võiga ja suru vormi põhja.
- Mõõda želatiin kohvi sisse ning lase 5 minutit paisuda, seejärel sulata pidevalt segades vaiksel tulel.
- Sulata šokolaad kuumaveevannis ning lase hetke jahtuda.
- Vahusta vanillikaste (või koor suhkruga), sega hulka sulatatud šokolaad, vanillsuhkur ja liköör.
- Viimaks nirista sekka veidi jahtunud želatiin, ise pidevalt segades.
- Vala saadud mass vormi ning lase tarduda külmkapis järgmise päevani või vähemalt 4 tundi.
- Võta kook vormist ja kaunista, sõeludes peale kakaopulbrit.
Pereköök: jõulud ; detsember 2007