Valge šokolaadi kook


Põhi:
1 pakk (185g) šokolaadi-(või heledaid kaera) küpsiseid
75 g sulatatud võid
Täidis:
200 g valget šokolaadi 
1 dl kanget kohvi 
6 tl želatiini 
0,5 dl likööri Vana Tallinn (või koore-, kohvilikööri) 
2 tl vanillsuhkrut 
4 dl vahustatavat vanillikastet (või vahukoort ja suhkrut)
Kaunistamiseks:
kakaod
kohviube



  • Vooderda 24-26 läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. 
  • Purusta küpsised, sega sulatatud võiga ja suru vormi põhja. 
  • Mõõda želatiin kohvi sisse ning lase 5 minutit paisuda, seejärel sulata pidevalt segades vaiksel tulel. 
  • Sulata šokolaad kuumaveevannis ning lase hetke jahtuda. 
  • Vahusta vanillikaste (või koor suhkruga), sega hulka sulatatud šokolaad, vanillsuhkur ja liköör. 
  • Viimaks nirista sekka veidi jahtunud želatiin, ise pidevalt segades. 
  • Vala saadud mass vormi ning lase tarduda külmkapis järgmise päevani või vähemalt 4 tundi. 
  • Võta kook vormist ja kaunista, sõeludes peale kakaopulbrit.
Pereköök: jõulud ; detsember 2007