Taigen:
2,5 dl nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
2 sl fariinsuhkrut
100 g võid
Täidis:
500 g rabarberit
1 dl fariinsuhkrut
1 tl kaneeli
1 tl kardemoni
1,5 sl nisujahu
2 munakollast
3 dl vahukoort
Pereköök: grillipidu; juuni 2003
2,5 dl nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
2 sl fariinsuhkrut
100 g võid
Täidis:
500 g rabarberit
1 dl fariinsuhkrut
1 tl kaneeli
1 tl kardemoni
1,5 sl nisujahu
2 munakollast
3 dl vahukoort
- Sega jahu, küpsetuspulber, suhkur ja sulatatud või ühtlaseks tainaks.
- Vajuta taigen 26 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtele ning pane 30 minutiks külma.
- Seejärel küpseta 200° juures 10 minutit.
- Koori ja tükelda rabarberid.
- Sega omavahel rabarber, suhkur, kaneel, kardemon ja jahu ning kalla vormi.
- Vahusta munakollased, sega koorega ja vala samuti vormi, küpseta veel 30 minutit.
- Täidis peab jääma pehme ja kreemjas.
- Lase jahtuda, nii muutub pirukas tahkemaks ja seda on kergem lõigata.
Pereköök: grillipidu; juuni 2003