Kreemjas rabarberipirukas

Taigen:
2,5 dl nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
2 sl fariinsuhkrut
100 g võid
Täidis:
500 g rabarberit
1 dl fariinsuhkrut
1 tl kaneeli
1 tl kardemoni
1,5 sl nisujahu
2  munakollast
3 dl vahukoort


  • Sega jahu, küpsetuspulber, suhkur ja sulatatud või ühtlaseks tainaks. 
  • Vajuta taigen 26 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtele ning pane 30 minutiks külma. 
  • Seejärel küpseta 200° juures 10 minutit. 
  • Koori ja tükelda rabarberid. 
  • Sega omavahel rabarber, suhkur, kaneel, kardemon ja jahu ning kalla vormi. 
  • Vahusta munakollased, sega koorega ja vala samuti vormi, küpseta veel 30 minutit.
  • Täidis peab jääma pehme ja kreemjas. 
  • Lase jahtuda, nii muutub pirukas tahkemaks ja seda on kergem lõigata.


Pereköök: grillipidu; juuni 2003