Vaarikakook

Põhi:
4 dl nisujahu
3 sl suhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit
125 g võid
2-3 sl külma vett
Täidis:
4 munakollast
4 dl hapukoort
2 tl vanillisuhkrut
1 dl suhkrut
4 dl (200 g ) vaarikaid



  • Sega nisujahu, suhkur ja küpsetuspulber. 
  • Tükelda hulka või ja näpi ühtlaseks taignaks. 
  • Lisa lusikatäie haaval külm vesi, kuni taigen on hästi koospüsiv. 
  • Mätsi palliks, keera kilesse ning hoia külmas soovitavalt 1 tund. 
  • Vooderda küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva 26 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja ääred 2 cm kõrguselt tainaga. 
  • Vahusta munakollased suhkruga, sega hulka hapukoor. 
  • Lao vaarikad tordi põhjale ja vala muna-kooresegu peale. 
  • Küpseta 200 kraadi juures 30-40 minutit, kuni kook saab kauni värvi; keskelt võib ta jääda väheke pehmeks. 
  • Lase enne serveerimist jahtuda. 
  • Kook maitseb hästi koos vaarikatest, mustadest sõstardest ja suhkrust valmistatud püreekastmega.


Pereköök: lapse sünnipäev; juuli 2003