Põhi:
4 dl nisujahu
3 sl suhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit
125 g võid
2-3 sl külma vett
Täidis:
4 munakollast
4 dl hapukoort
2 tl vanillisuhkrut
1 dl suhkrut
4 dl (200 g ) vaarikaid
Pereköök: lapse sünnipäev; juuli 2003
4 dl nisujahu
3 sl suhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit
125 g võid
2-3 sl külma vett
Täidis:
4 munakollast
4 dl hapukoort
2 tl vanillisuhkrut
1 dl suhkrut
4 dl (200 g ) vaarikaid
- Sega nisujahu, suhkur ja küpsetuspulber.
- Tükelda hulka või ja näpi ühtlaseks taignaks.
- Lisa lusikatäie haaval külm vesi, kuni taigen on hästi koospüsiv.
- Mätsi palliks, keera kilesse ning hoia külmas soovitavalt 1 tund.
- Vooderda küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva 26 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja ääred 2 cm kõrguselt tainaga.
- Vahusta munakollased suhkruga, sega hulka hapukoor.
- Lao vaarikad tordi põhjale ja vala muna-kooresegu peale.
- Küpseta 200 kraadi juures 30-40 minutit, kuni kook saab kauni värvi; keskelt võib ta jääda väheke pehmeks.
- Lase enne serveerimist jahtuda.
- Kook maitseb hästi koos vaarikatest, mustadest sõstardest ja suhkrust valmistatud püreekastmega.
Pereköök: lapse sünnipäev; juuli 2003