Tainas:
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
100 g võid
1 muna
veidi soola
Täidis:
1 l tükeldtud rabarberit
1 dl suhkrut
2 tl kartulijahu
Vaniljekaste:
3 dl vahukoort
2 munakollast
2 sl suhkrut
2 sl rummi või likööri Vana-Tallinn
1 sl kartulijahu
2 tl vaniljesuhkrut
- Näpi tainaained segamini, paki kilesse, pane pooleks tunniks külmkappi.
- Samal ajal valmista vaniljekaste.
- Selleks mõõda kastrulisse kõik ained (va. vaniljesuhkur) ja kuumuta pidevalt segades paksenemiseni.
- Võta pott pliidilt, sega hulka vaniljesuhkur ja jäta jahtuma.
- Suru külmast võetud tainas 24-26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele.
- Küpseta 200 kraadi juures 10 minutit, lase jahtuda.
- Pane tükeldatud rabarberid koos suhkru ja kartulijahuga kastrulisse, keeda pehmeks.
- Vala vaniljekaste eelküpsenud põhjale ja selle peale rabarberid.
- Küpsetada veel 5 minutit 250 kraadi juures.
- Serveeri leigena vaniljekastme või-jäätisega.
Pereköök: rabarberi-eri; juuni 2004