Vanilje-rabarberikook

Tainas:
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
100 g võid
1 muna
veidi soola

Täidis:
1 l tükeldtud rabarberit
1 dl suhkrut
2 tl kartulijahu

Vaniljekaste:
3 dl vahukoort
2 munakollast
2 sl suhkrut
2 sl rummi või likööri Vana-Tallinn
1 sl kartulijahu

2 tl vaniljesuhkrut




  • Näpi tainaained segamini, paki kilesse, pane pooleks tunniks külmkappi. 
  • Samal ajal valmista vaniljekaste. 
  • Selleks mõõda kastrulisse kõik ained (va. vaniljesuhkur) ja kuumuta pidevalt segades paksenemiseni. 
  • Võta pott pliidilt, sega hulka vaniljesuhkur ja jäta jahtuma. 
  • Suru külmast võetud tainas 24-26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele.
  • Küpseta 200 kraadi juures 10 minutit, lase jahtuda.
  • Pane tükeldatud rabarberid koos suhkru ja kartulijahuga kastrulisse, keeda pehmeks.
  • Vala vaniljekaste eelküpsenud põhjale ja selle peale rabarberid. 
  • Küpsetada veel 5 minutit 250 kraadi juures. 
  • Serveeri leigena vaniljekastme või-jäätisega.


Pereköök: rabarberi-eri; juuni 2004