Juustukangid

2 dl hapukoort
1 muna
1 1/2 dl majoneesi
50 g võid
1/2 tl söögisoodat
6 dl nisujahu
100 g riivitud juustu
2 tl aroomisoola
1 1/2 tl punast paprikapulbrit

Määrimiseks:
1 muna
50 g riivitud juustu


  • Hõõru toasoe või pehmeks, sega muna, hapukoore ja majoneesiga. 
  • Lisa 100 g peene riiviga riivitud juustu ja maitseaineid. 
  • Lõpuks lisa jahuga segatud söögisooda ning sega segamini. 
  • Pane taigen pooleks tunniks külma. 
  • Võta taigen välja ja rulli 1 cm paksuseks. 
  • Lõika 1 cm laiused ja 4 cm pikkused ribad. 
  • Tõsta taignaribad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määri lahtiklopitud munaga. 
  • Raputa üle riivjuustuga ja küpseta 200 kraadi juures 15 minutit.


Pereköök: palju küpsiseid; november 2002