Marineeritud männiriisikad

2 kg männiriisikaid
1 l vett
4 sl soola
5 sl suhkrut
1 loorberileht
3 vürtsitera
3 nelki
3 pipratera
tükk kaneelikoort
2 keskmist sibulat
2 väikest porgandit
3 sl 30% äädikat



  • Leota männiriiskaid ööpäev külmas vees, vahetades paar korda vett. 
  • Seejärel kupata seeni alates keemaminekust 10 minutit. 
  • Tõsta sõelale ja loputa külma veega. 
  • Valmista marinaad: keeda vesi soola, suhkru ja vürtsidega läbi, lisa porgandirattad ning keeda peaaegu pehmeks. 
  • Lisa äädikas ja sibulakettad, keeda poolpehmeks. 
  • Kupatataud seeni keeda marinaadis 5 minutit, tõsta seejärel koos köögivilja ja marinaadiga steriliseeritud purkidesse. 
  • Kaaneta kohe.


Pereköök: seene-eri; september 2001