2 kg männiriisikaid
1 l vett
4 sl soola
5 sl suhkrut
1 loorberileht
3 vürtsitera
3 nelki
3 pipratera
tükk kaneelikoort
2 keskmist sibulat
2 väikest porgandit
3 sl 30% äädikat
Pereköök: seene-eri; september 2001
1 l vett
4 sl soola
5 sl suhkrut
1 loorberileht
3 vürtsitera
3 nelki
3 pipratera
tükk kaneelikoort
2 keskmist sibulat
2 väikest porgandit
3 sl 30% äädikat
- Leota männiriiskaid ööpäev külmas vees, vahetades paar korda vett.
- Seejärel kupata seeni alates keemaminekust 10 minutit.
- Tõsta sõelale ja loputa külma veega.
- Valmista marinaad: keeda vesi soola, suhkru ja vürtsidega läbi, lisa porgandirattad ning keeda peaaegu pehmeks.
- Lisa äädikas ja sibulakettad, keeda poolpehmeks.
- Kupatataud seeni keeda marinaadis 5 minutit, tõsta seejärel koos köögivilja ja marinaadiga steriliseeritud purkidesse.
- Kaaneta kohe.
Pereköök: seene-eri; september 2001