Taigen
8 dl nisujahu
4 dl suhkrut
3 tl küpsetuspulbrit
3 tl vaniljesuhkrut
300 g võid või margariini
2 muna
2 dl hapukoort
Täidis
8-10 õuna
1 dl fariinsuhkrut
2 tl kaneeli
500 g kohupiima
1 ½ dl suhkrut
2 muna
2 tl vaniljesuhkru
1 sidruni riivitud koor ja mahl
8 dl nisujahu
4 dl suhkrut
3 tl küpsetuspulbrit
3 tl vaniljesuhkrut
300 g võid või margariini
2 muna
2 dl hapukoort
Täidis
8-10 õuna
1 dl fariinsuhkrut
2 tl kaneeli
500 g kohupiima
1 ½ dl suhkrut
2 muna
2 tl vaniljesuhkru
1 sidruni riivitud koor ja mahl
- Sega kausis jahu, suhkur, küpsetuspulber ja vaniljesuhkur.
- Lisa sulatatud või ja hõõru ühtlaseks taignaks.
- Tõsta 1/3 taignast kõrvale ja sega ülejäänud taigna hulka munad ja hapukoor.
- Kata küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadi põhi ja kõrged ääred taignaga.
- Puhasta kooritud õunad seemnetest ja lõika õhukesteks viludeks.
- Sega hulka fariinsuhkur ja kaneel.
- Teises kausis sega kohupiim suhkru ja munadega.
- Maitsesta sidrunikoore ja -mahla ning vaniljesuhkruga.
- Kata taigen õunaviiludega ja vala peale kohupiim.
- Kõige lõpuks murenda peale 1/3 taignast.
- Küpseta 200°C juures 40 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun ja krõbe.
Pereköök: seene-eri; september 2001