Õuna-kohupiima plaadikook

Taigen 
8 dl nisujahu
4 dl suhkrut
3 tl küpsetuspulbrit
3 tl vaniljesuhkrut
300 g võid või margariini
2  muna
2 dl hapukoort

Täidis 
8-10 õuna
1 dl fariinsuhkrut
2 tl kaneeli
500 g kohupiima
1 ½ dl suhkrut
2 muna
2 tl vaniljesuhkru
1 sidruni riivitud koor ja mahl



  • Sega kausis jahu, suhkur, küpsetuspulber ja vaniljesuhkur. 
  • Lisa sulatatud või ja hõõru ühtlaseks taignaks. 
  • Tõsta 1/3 taignast kõrvale ja sega ülejäänud taigna hulka munad ja hapukoor. 
  • Kata küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadi põhi ja kõrged ääred taignaga. 
  • Puhasta kooritud õunad seemnetest ja lõika õhukesteks viludeks. 
  • Sega hulka fariinsuhkur ja kaneel. 
  • Teises kausis sega kohupiim suhkru ja munadega. 
  • Maitsesta sidrunikoore ja -mahla ning vaniljesuhkruga. 
  • Kata taigen õunaviiludega ja vala peale kohupiim. 
  • Kõige lõpuks murenda peale 1/3 taignast. 
  • Küpseta 200°C juures 40 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun ja krõbe.
Pereköök: seene-eri; september 2001