Valge šokolaadi ja mascarpone tort

Põhi:
8 Digestive küpsist
50 g toasooja võid
Kate:
300 g valget šokolaadi
1,5 dl vahukoort
250 g mascarponet


  • Purusta küpsised köögikombainis ja sega võiga. 
  • Suru 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja, mis on vooderdatud küpsetuspaberiga (ka äärtest). 
  • Pane katte valmistamise ajaks külma. 
  • Murra šokolaad väiksemateks tükkideks. 
  • Kuumuta vahukoor kastrulis peaaegu keemiseni, võta pliidilt, pane šokolaad sisse ja sulata segades. 
  • Tõsta mascarpone kõrgesse kaussi, mikserda koos sulanud šokolaadiseguga ühtlaseks vahuks. 
  • Tõsta vormi põhjale ja pane tort vähemalt 6 tunniks külma tahkuma. 
  • Seejärel eemalda ettevaatlikult paberäärised, vajadusel aita kaasa õhukese noaga(NB! tort on üsna kreemjas ja pehme). 


Pereköök: lihavõtte-eri; märts 2008