Põhi:
8 Digestive küpsist
50 g toasooja võid
Kate:
300 g valget šokolaadi
1,5 dl vahukoort
250 g mascarponet
Pereköök: lihavõtte-eri; märts 2008
8 Digestive küpsist
50 g toasooja võid
Kate:
300 g valget šokolaadi
1,5 dl vahukoort
250 g mascarponet
- Purusta küpsised köögikombainis ja sega võiga.
- Suru 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja, mis on vooderdatud küpsetuspaberiga (ka äärtest).
- Pane katte valmistamise ajaks külma.
- Murra šokolaad väiksemateks tükkideks.
- Kuumuta vahukoor kastrulis peaaegu keemiseni, võta pliidilt, pane šokolaad sisse ja sulata segades.
- Tõsta mascarpone kõrgesse kaussi, mikserda koos sulanud šokolaadiseguga ühtlaseks vahuks.
- Tõsta vormi põhjale ja pane tort vähemalt 6 tunniks külma tahkuma.
- Seejärel eemalda ettevaatlikult paberäärised, vajadusel aita kaasa õhukese noaga(NB! tort on üsna kreemjas ja pehme).
Pereköök: lihavõtte-eri; märts 2008