Peekoni-kartulikook

140 g suitsupeekonit
6 keedetud kartulit
1 sibul
0,5 tl soola
0,25 tl musta pipart
2 muna
0,5 dl hakitud lehtpeterselli


  • Lõika peekon ribadeks ja pruunista pannil, tõsta majapidamispaberile nõrguma. 
  • Riivi kartulid jämeda riiviga, koori ja haki sibul. 
  • Kuumuta kartulit-sibulat samal pannil mõõdukal tulel 5-6 minutit, aegajalt segades. 
  • Maitsesta soola ja pipraga.
  • Klopi lahti munad, sega peterselliga. 
  • Tõsta pannile kartulite peale ka peekon ja kalla üle munaseguga. 
  • Keera kuumus väiksemaks ja lase kartulikoogil 5 minutit küpseda. 
  • Kummuta roog taldrikule ning pane siis taas pannile, teine pool allpool. 
  • Küpseta veel 3-4 minutit. 
  • Serveeri soojalt.


Pereköök: hommikusöögid; mai 2005