Juustuomlett seentega

8 muna
1 dl vett
0,5 tl soola
veidi musta pipart
2 sl võid
2 dl riivjuustu
2 sl tükeldatud murulauku

Seenesalat:
500 g šampinjone
1 sl võid
1 väike punane tšillipipar
0,5 tl soola
veidi musta pipart
0,5 potti värsket koriandrit


  • Puhasta ja poolita seened, pruunista võis. 
  • Poolita ka tšillipipar, eemalda seemned ja lõika kaun peenteks ribadeks. 
  • Pane tšilli seente juurde pannile ning kuumuta mõned sekundid, maitsesta soola ja pipraga. 
  • Sega koriandrilehed hulka vahetult enne serveerimist. 
  • Omleti valmistamiseks klopi lahti munad, sega juurde vesi, sool ja pipar. 
  • Kuumuta pool võist pannil ja vala sinna pool omletitainast. 
  • Tõsta omletti küpsetamise ajal puulabidaga ettevaatlikult põhjast, et peal olev vedelik saaks alla voolata. 
  • Raputa hüübinud roale 1 dl riivitud juustu ja 1 sl murulauku, keera üks omletipool teise peale ning tõsta taldrikule. 
  • samamoodi teine omlett. 
  • Jaga mõlemad pooleks, serveeri seente ja värske tomatiga.


Pereköök: hommikusöögid; mai 2005