Kodune rabarberikook

Põhi:
150 g võid
3 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillsuhkrut
1 dl suhkrut
1 muna
1-2 sl vett



Täidis:
500 g rabarbereid
2 sl suhkrut
2 tl kaneeli

Kate:
3 muna
125 g kohupiima
1,5 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
0,5 dl kohvikoort või piima
  • Pese ja tükelda rabarberivarred, sega suhkru ja kaneeliga.
  • Sega põhjaained köögikombainis. Pane tainas pooleks tunniks külma.
  • Vooderda 24-26 cm läbimõõduga koogivorm lahtirullitud tainaga, laota peale rabarberitükid. 
  • Küpseta 200 kraadi juures 10 minutit. 
  • Vahusta munad suhkrutega, lisa kohupiim ja koor. 
  • Vala eelküpsetatud põhjale ning küpseta veel 15-20 minutit.
Pereköök: koogieri; mai 2007