Seenetäidisega pikad saiad

Tainas:
2,5 dl vett
1 tl soola
1 spl siirupit
25 g värsket (või kotike kuiv)pärmi
7 -7,5 dl nisujahu
3 spl oliiviõli

Täidis:
3 rohelise sibula vart
300 g värskeid seeni
2 spl võid
1 tl punet või tüümiani
1 karp (180g) seenemaitselist Creme Bonjouri
3 dl riivjuustu



  • Lahusta pärm käesoojas vees, lisa sool ja siirup. 
  • Pane juurde osa jahust ning sega läbi. 
  • Seejärel lisa õli ja ülejäänud jahu, sõtku ühtlaseks tainaks. 
  • Lase kerkida räti all 40 minutit. 
  • Samal ajal valmista täidis. 
  • Tükelda seened ja pruunista pannil võis koos pune või tüümianiga. 
  • Lisa hakitud sibul, maitsesta soola-pipraga ja lase jahtuda. 
  • Jaga tainas kaheks võrdseks osaks ning rulli kaheks 20 x 35 cm suurusteks plaatideks. 
  • Määri peale toorjuust, kata täidisega ja puista üle juustuga. 
  • Keera rulli ning vajuta otsad kokku.
  • Tee pinnale terava noaga diagonaalsed sisselõiked. 
  • Lase kerkida soojas kohas räti all veel 15 minutit ning küpseta 200° juures 15–20 minutit. 


Pereköök: suvine aiapidu; juuli 2007