Tainas:
2,5 dl vett
1 tl soola
1 spl siirupit
25 g värsket (või kotike kuiv)pärmi
7 -7,5 dl nisujahu
3 spl oliiviõli
Täidis:
3 rohelise sibula vart
300 g värskeid seeni
2 spl võid
1 tl punet või tüümiani
1 karp (180g) seenemaitselist Creme Bonjouri
3 dl riivjuustu
Pereköök: suvine aiapidu; juuli 2007
2,5 dl vett
1 tl soola
1 spl siirupit
25 g värsket (või kotike kuiv)pärmi
7 -7,5 dl nisujahu
3 spl oliiviõli
Täidis:
3 rohelise sibula vart
300 g värskeid seeni
2 spl võid
1 tl punet või tüümiani
1 karp (180g) seenemaitselist Creme Bonjouri
3 dl riivjuustu
- Lahusta pärm käesoojas vees, lisa sool ja siirup.
- Pane juurde osa jahust ning sega läbi.
- Seejärel lisa õli ja ülejäänud jahu, sõtku ühtlaseks tainaks.
- Lase kerkida räti all 40 minutit.
- Samal ajal valmista täidis.
- Tükelda seened ja pruunista pannil võis koos pune või tüümianiga.
- Lisa hakitud sibul, maitsesta soola-pipraga ja lase jahtuda.
- Jaga tainas kaheks võrdseks osaks ning rulli kaheks 20 x 35 cm suurusteks plaatideks.
- Määri peale toorjuust, kata täidisega ja puista üle juustuga.
- Keera rulli ning vajuta otsad kokku.
- Tee pinnale terava noaga diagonaalsed sisselõiked.
- Lase kerkida soojas kohas räti all veel 15 minutit ning küpseta 200° juures 15–20 minutit.
Pereköök: suvine aiapidu; juuli 2007