Põhi:
1 dl kartulipudrupulbrit
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
100 g või
1 dl vett
Täidis:
1,5 l kukeseeni
1 sibul
3 sl võid
0,5 tl soola
0,5 tl valget pipart
2 dl piima
1 dl 10% rõõska koort
3 muna
1 tl soola
0,25 tl valget pipart
2 dl riivjuustu
Pereköök: seeneroad; august 2005
1 dl kartulipudrupulbrit
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
100 g või
1 dl vett
Täidis:
1,5 l kukeseeni
1 sibul
3 sl võid
0,5 tl soola
0,5 tl valget pipart
2 dl piima
1 dl 10% rõõska koort
3 muna
1 tl soola
0,25 tl valget pipart
2 dl riivjuustu
- Põhja valmistamiseks sega omavahel kartulipudru- ja küpsetuspulber, jahu jasool.
- Lisa sulatatud või ja seejärel leige vesi.
- Sega ühtlaseks tainaks ning suru palliks, lase 1 tund külmkapis taheneda.
- Tükelda puhastatud seened ning kuumuta neid kuival pannil 7–8 minutit, kuni seentest on eraldunud vesi.
- Lisa hakitud sibul ja või, hauta veel 5 minutit.
- Maitsesta soola ja valge pipraga, lase jahtuda.
- Suru tainas 26–28 cm läbimõõduga võitatud pirukavormi põhja, torka kahvliga augud sisse ning küpseta 200° juures 10 minutit.
- Klopi lahti munad, lisa piim ja koor; maitsesta soola ja valge pipraga.
- Sega kokku seened ja munasegu, vala pirukapõhjale.
- Raputa peale riivitud juust ning küpseta 200° juures 30 minutit.
Pereköök: seeneroad; august 2005