Lihtne kohupiimakook

Põhi:
250 g võid või margariini
6 dl jahu
2 dl suhkrut
Täidis:
400 g kohupiimapastat
2 muna
1 tl vanillisuhkrut
1 dl suhkrut
5-6 õuna


  • Sega käte abil külm või, suhkur ja jahu purutaoloseks massiks (mitte taignaks). 
  • Vahusta munad suhkruga, lisa kohupiimapasta ja vaniljesuhkur. 
  • Tükelda õunad kuubikuteks või õhukesteks viiludeks  
  • Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. 
  • Raputa 2/3 taignapurust küpsetuspaberile. 
  • Vala peale kohupiimasegu, raputa sellele õunakuubikud või lao õunaviilud. 
  • Soovi korral puista üle kaneeli ja vähese suhkruga. 
  • Raputa peale ülejäänud puru. 
  • Küpseta ahjus 200 kraadi juures 40 minutit või kuni kook on pealt õrnalt helepruun. 
  • Lase jahtuda. 
  • Sobib ka rabarberiga tegemiseks.
Pereköök: lihavõtte-eri; märts 2002