Põhi:
250 g võid või margariini
6 dl jahu
2 dl suhkrut
Täidis:
400 g kohupiimapastat
2 muna
1 tl vanillisuhkrut
1 dl suhkrut
5-6 õuna
250 g võid või margariini
6 dl jahu
2 dl suhkrut
Täidis:
400 g kohupiimapastat
2 muna
1 tl vanillisuhkrut
1 dl suhkrut
5-6 õuna
- Sega käte abil külm või, suhkur ja jahu purutaoloseks massiks (mitte taignaks).
- Vahusta munad suhkruga, lisa kohupiimapasta ja vaniljesuhkur.
- Tükelda õunad kuubikuteks või õhukesteks viiludeks
- Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
- Raputa 2/3 taignapurust küpsetuspaberile.
- Vala peale kohupiimasegu, raputa sellele õunakuubikud või lao õunaviilud.
- Soovi korral puista üle kaneeli ja vähese suhkruga.
- Raputa peale ülejäänud puru.
- Küpseta ahjus 200 kraadi juures 40 minutit või kuni kook on pealt õrnalt helepruun.
- Lase jahtuda.
- Sobib ka rabarberiga tegemiseks.
Pereköök: lihavõtte-eri; märts 2002