Põhi:
200 g kaeraküpsiseid (nt Digestive)
80 g võid
Kate:
3 topsi (a 400 g) leiva-maasikajogurtit
400 g värskeid või külmutatud maasikaid
6 tl želatiini
1 dl kirsi- või marjamahla
200 g kaeraküpsiseid (nt Digestive)
80 g võid
Kate:
3 topsi (a 400 g) leiva-maasikajogurtit
400 g värskeid või külmutatud maasikaid
6 tl želatiini
1 dl kirsi- või marjamahla
- Sega omavahel sulatatud või ja purustatud küpsised, suru küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja ning lase külmkapis taheneda.
- Pane želatiin mahla sisse paisuma.
- Püreesta maasikad ja tõsta 2-3 sl kaunistuseks kõrvale, ülejäänud sega jogurtiga.
- Sulata želatiin veevannis ja nirista veidi jahtununa maasika-jogurtisegule, ise samal ajal segades.
- Kalla kate vormi küpsisepõhja peale.
- Nirista kõrvalepandud maasikapüree lusika abil ringidena tordile.
- Tõmba kahvliotsaga ringi keskelt sirgelt välisäärde ja veidi aja pärast tagasi, nii saad tordile ämblikuvõrgu mustri.
- Hoia enne lauale andmist vähemalt 4 tundi või üleöö külmas.
Pereköök: lapsed köögis; september 2005