Tarretatud jogurtitort

Põhi:
200 g kaeraküpsiseid (nt Digestive)
80 g võid
Kate:
3 topsi (a 400 g) leiva-maasikajogurtit
400 g värskeid või külmutatud maasikaid
6 tl želatiini
1 dl kirsi- või marjamahla


  • Sega omavahel sulatatud või ja purustatud küpsised, suru küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja ning lase külmkapis taheneda.
  • Pane želatiin mahla sisse paisuma.
  • Püreesta maasikad ja tõsta 2-3 sl kaunistuseks kõrvale, ülejäänud sega jogurtiga. 
  • Sulata želatiin veevannis ja nirista veidi jahtununa maasika-jogurtisegule, ise samal ajal segades. 
  • Kalla kate vormi küpsisepõhja peale. 
  • Nirista kõrvalepandud maasikapüree lusika abil ringidena tordile. 
  • Tõmba kahvliotsaga ringi keskelt sirgelt välisäärde ja veidi aja pärast tagasi, nii saad tordile ämblikuvõrgu mustri.
  • Hoia enne lauale andmist vähemalt 4 tundi või üleöö külmas.
Pereköök: lapsed köögis; september 2005