8 munavalget
400 g suhkrut
Peale:
400 ml vahukoort
2 topis(a 150 g) kohupiimakreemi
2 sl suhkrut
0,5 sidruni mahl
1 liiter marju
Eesti Naine august 2012
400 g suhkrut
Peale:
400 ml vahukoort
2 topis(a 150 g) kohupiimakreemi
2 sl suhkrut
0,5 sidruni mahl
1 liiter marju
- Eralda munavalged kollastest. See on täppistöö, ühtegi tilka kollast ära valge sisse luba. Muidu nad ei lähe hiljem vahtu lihtsalt.
- Asu vahustama, see on musklit nõudev töö, pikalt ja rahuliku meelega.
- Vaikselt lisa suhkrut ja vahusta ja vahusta vahusta.
- Kuni mass on lumivalge, läikiv, tipud, mis moodustuvad, on teravad, ja kui sõrmega "krudistad", siis suhkruterasi enam tunda ei ole.
- Määri munamass küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, just nagu soovid, ümmarguselt või kandiliselt.
- Soojenda ahi 150 kraadini ja kui oled plaadi ahju pistnud, keera kohe 110 peale, tund aega ära ahjuust paota.
- Nüüd oleneb küll ahjust, mõni besee tahab lausa 1,5 tundi ahjus olla, seda tuleb lihtsalt katsetada. Pealmine kiht peaks koputades "kõlisema". Siis keera ahi kinni, pista puulusikas ahjuukse vahele ja jäta põhi veel paariks tunniks või üleöö ahju kuivama.
- Vahetult enne serveerimist vahusta koor, sega kohupiimapastaga, maitsesta suhkru ja sidrunimahlaga.
- Kata besee koore ja marjadega ja ... mõmise rahulolust.
Eesti Naine august 2012