500 g Savoiardi küpsiseid
2 tassi kanget kohvi
1 dl kohvilikööri
Kreem
500 g mascarponet
5 muna (kollane ja valge eraldi)
1 dl tuhksuhkrut
1 tl vanillsuhkrut
4 sl kohvilikööri
Kate
marjad
kakaopulber või riivitud šokolaad
Eesti Naine juuli 2012
2 tassi kanget kohvi
1 dl kohvilikööri
Kreem
500 g mascarponet
5 muna (kollane ja valge eraldi)
1 dl tuhksuhkrut
1 tl vanillsuhkrut
4 sl kohvilikööri
Kate
marjad
kakaopulber või riivitud šokolaad
- Vahusta munakollased poole koguse suhkruga korralikuks heledaks vahuks.
- Lisa mascarpone, liköör ja vanillisuhkur.
- Teises kausis löö vahtu munavalged ja teine pool suhkrust.
- Sega needettevaatlikult kreemi hulka.
- Valmista kohv, jahuta see täiesti maha ja sega likööriga.
- Kasta küpsised kohvi sisse ja lao alusele, kata ohtra kreemiga ja nii kihiti see tort valmibki.
- Viimaseks kihiks võiks jääda kreem.
- Paar-kolm tundi kuni üle öö võiks kook maitsestuda.
- Klassikaline variant kaunistatakse lihtsalt kakaopulbriga.
Eesti Naine juuli 2012