Peekoni-juustu quiche

Põhi
200 g nisujahu
100 g võid
0,5 tl soola
50 ml sooja vett

Täidis
100 g suitsupeekonit
6 muna
350 ml 10% rõõska koort
100 g meelepärast riivitud juustu
veidi soola, pipart, riivitud muskaatpähklit


Sellest kogusega täidab kuni 26 cm läbimõõduga ümara pirukavormi.


  • Sega jahu, sool, sulatatud või ja soe vesi ühtlaseks massiks. 
  • Rulli-suru tainas pirukavormi põhja ja äärtele. 
  • Pane vorm umbes 20 minutiks külmkappi.
  • Lõika peekon ribadeks või kuubikuteks ja pruunista pannil. 
  • Nõruta rasv. 
  • Sega munad ja rõõsk koor, vahusta kergelt läbi. 
  • Maitsesta vähese soola, pipra ja muskaadiga. 
  • Kõige viimasena lisa segule riivitud juust ja peekon, sega kõik kergelt läbi ja vala jahutatud tainapõhjale.
  • Küpseta 200 °C ahjus umbes 40 minutit. 
  • Enne lahtilõikamist lase toatemperatuuril 15 minutit seista.
Elustiil 11/27