200 g nisujahu
100 g võid
0,5 tl soola
50 ml sooja vett
Täidis
100 g suitsupeekonit
6 muna
350 ml 10% rõõska koort
100 g meelepärast riivitud juustu
veidi soola, pipart, riivitud muskaatpähklit
Sellest kogusega täidab kuni 26 cm läbimõõduga ümara pirukavormi.
- Sega jahu, sool, sulatatud või ja soe vesi ühtlaseks massiks.
- Rulli-suru tainas pirukavormi põhja ja äärtele.
- Pane vorm umbes 20 minutiks külmkappi.
- Lõika peekon ribadeks või kuubikuteks ja pruunista pannil.
- Nõruta rasv.
- Sega munad ja rõõsk koor, vahusta kergelt läbi.
- Maitsesta vähese soola, pipra ja muskaadiga.
- Kõige viimasena lisa segule riivitud juust ja peekon, sega kõik kergelt läbi ja vala jahutatud tainapõhjale.
- Küpseta 200 °C ahjus umbes 40 minutit.
- Enne lahtilõikamist lase toatemperatuuril 15 minutit seista.
Elustiil 11/27