Vaarika-õunamarmelaad

500 g (0,7 l) vaarikaid
1 kg hapusid õunu
800 g suhkrut
1 tl vanillsuhkrut


  • Küpseta koorimata õunad küpstetuspaberiga kaetud plaadil praeahjus pehmeks.
  • Hõõru õunad puulusikaga läbi sõela keedunõusse ja keed püreed tasasel tulel segades 10 minutit.
  • Sega juurde vaarikad ja suhkur.
  • Keeda tasasel tulel segades 10-15 minutit, kuni segu pakseneb j muutub läikivaks, koori vaht pealt.
  • Maitsesta vanillsuhkruga.
  • Tõsta marmelaad ettevaatlikult purkidesse, sule õhukindlalt ja jahuta.
  • Säilita jahedas.

Korralikult tarretunud marmelaadi saad moosisuhkruga (umbes 500 g).

Kodutohter august 2010