500 g (0,7 l) vaarikaid
1 kg hapusid õunu
800 g suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
Korralikult tarretunud marmelaadi saad moosisuhkruga (umbes 500 g).
Kodutohter august 2010
1 kg hapusid õunu
800 g suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
- Küpseta koorimata õunad küpstetuspaberiga kaetud plaadil praeahjus pehmeks.
- Hõõru õunad puulusikaga läbi sõela keedunõusse ja keed püreed tasasel tulel segades 10 minutit.
- Sega juurde vaarikad ja suhkur.
- Keeda tasasel tulel segades 10-15 minutit, kuni segu pakseneb j muutub läikivaks, koori vaht pealt.
- Maitsesta vanillsuhkruga.
- Tõsta marmelaad ettevaatlikult purkidesse, sule õhukindlalt ja jahuta.
- Säilita jahedas.
Korralikult tarretunud marmelaadi saad moosisuhkruga (umbes 500 g).
Kodutohter august 2010